Ohjeet sablonien valmistamiselle

 

Mallien tekemiseen tarvitaan jäykkää paperia. Tarpeen vaatiessa meiltä voidaan tilata tähän tarkoitukseen varsin sopivaa paperia.                               

Sablonien valmistukseen tarvittavat työvälineet ovat sakset, mattoveitsi, kynä, teippirulla sekä digitaalikamera.

1. Aloita leikaamalla täsmälleen samansuuruiset paperimallit niistä pinnoista, joihin flexiteek tai tiikkikannen osat tulevat. Numeroi mallit työn helpottamiseksi.

2.Tärkeää: piirrä malleihin tiikin suunta. Jos teet malleja paperia suuremmista pinnoista on mahdollista jatkaa paperia esim. teipillä.

3. Jos peräkkäin on useita tiikillä tai flexitiikillä varustettavia pintoja on tärkeää piirtää viivoitinta käyttäen tiikin suunta malleihin jotta kannen osat voidaan valmistaa samansuuntaisesti.

4. Ota muutama digitaalikuva paikoilleen asetetuista sabloneista ja lähetä sähköpostin ja postin kautta meille mikäli mahdollista.

5. Tehtyäsi mallit lähetä ne rullana meille, osoitteeseen Tehtaantie 5, 68700 Teerijärvi.             

 

Tulostettava versio mallitus

 

 

Flexiteekin liimausohjeet

 

Flexiteekin liimaamiseen tarvitaan: MS Polymeeripohjainen liima, esim. Simson MSR CA, primeri ja Sinol.

Työvälineet: Lastakampa 3 mm, hiomapaperi 80, lyijykynä, teippiä ja sumutinkannu.

1. Aloita sijoittamalla Flexiteekosat niille tarkoitetuille paikoille. Tarkista että peräkkäin tulevien Flexiteekosien saumat kulkevat samansuuntaisesti. Piirrä tämän jälkeen lyijykynällä Flexiteekosien ympäri. Ääriviivan avulla on helpompi tietää tarkalleen mikä alue on hiottava ja esikäsiteltävä. Poista tämän jälkeen Flexiteekosat veneestä.

2. Hio sen jälkeen ne paikat puhtaiksi ja sileiksi, joihin Flexiteekpalat tulevat. On tärkeä hioa kaikki epätasaiset kohdat pois sekä poista lika ja rasva. On myös tärkeä hioa kiiltävä pinta pois. Pyyhi tämän jälkeen kaikki pöly veneen pinnoista sinolilla pois.

3. Hio Flexiteekoisen alapintaa kevyesti hiomapaperilla, jotta liima tarttuisi paremmin. Poista pöly harjalla.

4. Sivele sen jälkeen ohut kerros primeriä niihin pintoihin mihin Flexiteek liimataan. Primaa myös Flexiteekosien alapinnat ja anna niiden kuivua n. puoli tuntia mutta korkeintaan 24 tuntia ennen kiinni liimaamista.

5. Levita sen jälkeen primattujen pintojen päälle 3 mm:n lastakammalla tasainen kerros liimaa. Sumuta sen jälkeen vettä sumupilvenä levitetyn liiman yli. Liima tarvitsee kosteutta kovettuakseen.

Liiman menekki: MS Polymeripohjainen, kuten Simson MST CA, 900 ml/m2

6. Aseta Flexiteekosat varovasti paikoilleen. Painele niitä, jotta kaikki ilma poistuisi. Aseta päälle tasainen levy ja sen päälle painoja. Käytä niin paljon painoja että kansi asettuu hyvin ja tulee tasaiseksi. Teippaa vielä kulmat alas niin että ne varmasti asettuvat kunnolla alas. Suihkuta vähän saippuavettä reunojen alta pursunneen liiman päälle. Poista ylimääräinen liima esim. puutikun avulla.

7. Pese loput liimat pois Sinolilla ja liinalla. Flexiteek - kansisi on nyt paikoillaan !

Huom! Anna liiman kuivua 48 tuntia ennen kun kävelet kannella.

 

Tulostettava versio liimausohjeet